In 05 Aprilie sarbatorim Pacea – Idealul comun al Familiei Umane

ASOCIAŢIA CONŞTIINŢA VIEŢII

CAMPANIE    TIMP PENTRU VIAŢĂ

 

Viaţa umană nu se trăieşte în frică, în lipsuri şi durere şi nu presupune o luptă, o alergătură zilnică pentru supravieţuire, ci se trăieşte cu bucurie, în linişte şi armonie şi reprezintă o evoluţie şi o contribuţie personală la progresul umanităţii.

Fiinţa umană a primit dreptul vieţii, a primit un trup, un loc şi un timp în care să coexiste, să interacţioneze  să evolueze şi să experimenteze viaţa adevărată. Pentru a se respecta acest drept natural este primordial ca toate legile, normele şi intervenţiile umane, cu impact asupra omului, să permită, să respecte, să asigure menţinerea stării naturale care este de conştienţă deplină şi să asigure evoluţia vieţii.

Toate legile, normele şi intervenţiile cu impact asupra omului care conduc la violenţă, asuprire, control, teroare sau distrugere, ori la acţiuni care provoacă umilire, disperare, ură, lăcomie, griji şi stres, nu mai pot fi menţinute. Ele trebuie schimbate urgent şi armonizate cu starea naturală pentru că determină devitalizarea, degenerarea, suferinţa, boala şi în cele din urmă conduc la degradarea şi la pierderea  prematură a vieții.

În condiţiile corpului uman cu potenţial deosebit complex şi a mediului natural propice dezvoltării vieţii, multitudinea şi gravitatea cazurilor cu incidenţă nefastă asupra potenţialului natural al omului, impune a se lua neîntârziat atitudine pentru reabilitarea urgentă a vieţii.

Aceste considerente imuabile şi universale presupun concentrarea obiectivelor cu precădere şi neîntârziat pe investiţia în viaţă, pe acţiuni benefice omului şi pe crearea premiselor pentru exprimarea adevărului, binelui, integrităţii şi frumosului şi solicită revizuirea, adaptarea imperativă şi imediată a legilor, normelor şi intervenţiilor actuale care au efecte dăunătoare asupra vieţii, pentru crearea de sisteme macroeconomice, financiare şi judiciare deschise, autonome, eficace, puternice şi drepte care pot să susţină evoluţia umană.

La acest stadiu minim de dezvoltare, al supravieţuirii, se impun cu precădere şi neîntârziat acţiuni pentru: asigurarea unui mediu armonios de viaţă, respectarea spaţiului privat de viaţă al omului, ridicarea stanardului actual de viaţă, desfiinţarea legilor şi activităţilor care nu susţin şi nu contribuie vieţii ci conduc la degradarea şi la pierderea prematură a vieţii, astfel încât oamenilor să le rămână timp şi pentru viaţă. Pentru a-şi investi timpul în cunoaştere, pentru a se dezvolta armonios, pentru a acumula viaţa, pentru a trăi în rezonanţă cu viaţa, pentru permite vieţii să evolueze în ei şi prin ei. Pentru intensificarea conştienţei, pentru a trăi conştient, pentru a-şi conştientiza simţirea, gândurile şi acţiunile, pentru a trăi cu demnitate, responsabilitate şi respect. Pentru a nu agresa şi a nu permite agresarea spaţiului vital privat şi pentru a se respecta dreptul fundamental al fiecărei persoane la viaţa adevărată. Pentru a nu investi în moarte ci în viaţă. Pentru a trăi cu toţii mai mult, cu bucurie, în linişte şi armonie, pentru a ne găsi motivaţia de viaţă, pentru a începe să explorăm şi să activăm cât mai mult din potenţialul vieţii primit la naştere.

Pentru progres individual şi social.

Fiecare oră, fiecare minut, fiecare secundă contează, dacă nu evoluăm, involuăm.

Acesta este direcţia de viaţă spre care este necesar să tindem, spre această conştiinţă a vieţii este necesar să tindem fiecare dintre noi, iar dacă nu ştim cum, măcar să nu ne interpunem ei, să nu aducem nici cea mai mică atingere dreptului fundamental al fiinţei umane la viaţă, să nu deranjăm nimănui timpul pentru viaţa atât de preţios, pentru că nimeni, indiferent de funcţia socială, nu îi este superior vieţii, sub nici un aspect, prin nici o lege umană; nu poate şi nu va putea niciodată să se contreze voinţei şi puterii veţii.

 

ASOCIAŢIA CONŞTIINŢA VIEŢII

Conducerea

 

18.04.2021

……………………………………………………………………………………………………………………………..

Dragi Semeni,

Astăzi, de Ziua Internaţională a Conştiinţei, vă propun să reflectăm mai mult asupra vieţii, să îi permitem vieţii să se exprime mai mult prin noi: prin conştiinţa, prin raţiunea şi prin comportamentul nostru.

Să învăţăm să ne ridicăm la vibraţia înaltă a vieţii, să trăim cu respect pentru viaţă, pentru semeni şi pentru natură.

Să ne oprim puţin din fuga existenţială, în fiecare zi, şi să contemplăm viaţa, să realizăm cât şi pentru ce renunţăm la cel mai preţios drept, viaţa.

Să respectăm liniştea, spaţiul şi timpul fiecăruia pentru că sunt drepturi personale şi pentru că avem ceva semnificativ de făcut cu viaţa şi cu timpul nostru: să evoluăm. Să iubim şi să onorăm viaţa.

Familia umană a primit o planetă pentru a trăi în armonie, pentru a evolua, pentru a acumula cunoaştere şi pentru a trece în stadiul al treilea de evoluţie al fiinţei umane.

Suntem fiinţe extraordinare şi este în puterea noastră să schimbăm tot ce ne dezbină ca familie umană.

 

 

La mulţi ani, fiinţe extraordinare!

 

 

Rezoluţia prin care a fost declarată data de 05 Aprilie Ziua Internaţională a Conştiinţei, se regăseşte aici: Rezoluţia ONU privid Ziua Internaţională a Conştiinţei – traducere în limba română

 

Pentru a ne reaminti cât mai des că viaţa este cel mai preţios drept şi bun pe care îl avem, astăzi, de Ziua Internaţională a Conştiinţei, vă dăruiesc o Imagine de fundal pentru telefon.

 

 

 

 

05.Aprilie. 2021

……………………………………………………………………………………………………………………………..

ASOCIAŢIA CONŞTIINŢA VIEŢII   

        cunoaştere pentru viaţă –  

  

                                                   ANUNŢ SEMINARE

Descoperă şi fii prezenţa vie care eşti în lume!

Stadiile şi dimnesiunile Iubirii”,

Eu, Originalul

Centrul pentru autocunoaştere, autoeducare şi dezvoltare umană „Eu sunt Conştiinţă şi Raţiune” în parteneriat cu Asociaţia Conştiinţa Vieţii, organizează seria de seminare  „Descoperă şi fii prezenţa vie care eşti în lume!„ , „Stadiile şi dimnesiunile Iubirii”, „Eu, Originalul” .

Nu se percepe taxă de participare;

Durata unui seminar este de 2 ore;

Nr. participanţi: 4 – 6 persoane/seminar,

Detalii şi înscrieri: e-mail: eusuntconstiinta@gmail.com

 

Din Iubire şi Recunoştinţă pentru Viaţă

18. Iunie. 2020

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………..

Anunţ organizare Şedinţe individuale de dezvoltare personală

Asociaţia Conştiinţa Vieţii oferă (gratuit) persoanelor interesate şedinţe individuale de dezvoltare personală.
Durata unei şedinţe este de 60-90 minute.
Şedinţele se realizeză prin Skype.
Nu se percepe taxa.


Programarea se realizează prin mail: eusuntconstiinta@gmail.com
cu cel puţin o zi înainte, funcţie de alte programări efectuate.
Perioada în care se oferă şedinţe cu titlu gratuit este de 70 zile.
Numărul maxim de şedinţe/persoană este de 3, şedinţe săptămânale.

Din recunoştinţă pentru viaţă,
Conducerea
Asociaţia Conştiinţa Vieţii

 

Extras din prevederile Standardului ocupaţional de Consilier pentru dezvoltare personală

Consilierea pentru dezvoltare personala se poate utiliza in urmatoarele domenii: Scoala (elevi, parinti, cadre didactice), institutii de asistenta medicala,  institutii de asistenta sociala, Muncii si al relatiilor de munca, Relatii de cuplu si de familie, Nevoilor speciale si in domeniul Spiritual.

Obiectivul sedintelor este atingerea unui nivel optim al dezvoltarii personale  prin identificarea si dezvoltarea capacitatilor si resurselor personale:  cunoasterea de sine, acceptarea de sine, perceperea sensului in viata,  autonomie, incredere, control si altele.

Consilierul pentru dezvoltare personala este un specialist care lucreaza cu persoane sanatoase din punct de vedere psihic, care au nevoie sa exploreze sau sa depaseasca diverse stari sau situatii cu care se confrunta in evolutia personala si profesionala, valorificand si dezvoltand resursele si potentialul propriu.

Interventia specializata a consilierului pentru dezvoltare personala consta in ghidarea, sustinerea si incurajarea interlocutorilor, prin intermediul unor tehnici si instrumente specifice, in vederea sondarii si relevarii propriilor capacitati si resurse si a constientizarii punctelor critice din existenta proprie si a posibilitatilor de depasire a situatiilor neconvenabile intr-o maniera particularizata si non-directiva.

Asociaţia Conştiinţa Vieţii este operator de date cu caracter personal, fiind inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal in scopul realizării activităţilor sub nr. 28199.
Prin programare şi participare la şedinţe de dezvoltare personală, persoana participantă îşi exprimă acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul realizării activităţilor.
Ştergerea datelor personale se realizeată în cel mai scurt timp posibil de la solicitarea primită prin e-mail eusuntconstiinta@gmail.com având subiect ştergere date personale.

20.Aprilie.2020

……………………………………………………………………………………………………………………………..

ASOCIAŢIA CONŞTIINŢA VIEŢII   

        cunoaştere pentru viaţă –  

 

Anunţ Campanii de conştientizare şi Ateliere

Asociaţia Conştiinţa Vieţii desfăşoară lunar, la formarea unei grupe de minimum 6 pesoane, campanii de conştientizare şi ateliere pentru autocunoaştere denumite generic:

EU SUNT – Tot de este mai bun şi mai frumos în mine

TIMP PENTRU VIAŢĂ – Timp pentru a investi în viaţă

CONŞTIINŢA – Conştienţă şi Inteligenţă

INIMĂ DE DIAMANT – Raţiunea Înaltă a Inimii

CONŞTIINŢA VIEŢII – Cunoaştere fundamentală pentru viaţă – prima etapă a dezvoltării umane

Persoanele şi instituţiile interesate pot obţine informaţii despre campaniile şi atelierele noastre şi se pot înscrie la adresa de e-mail: eusuntconstiinta@gmail.com

Nu se percepe taxă de participare.

Cu recunoştinţă pentru viaţă,

Conducerea

ASOCIAŢIA CONŞTIINŢA VIEŢII

 

 

18.Ianuarie.2020

……………………………………………………………………………………………………………………………..

Asociaţia Conştiinţa Vieţii

 

Asociaţia Conştiinţa Vieţii realizează studii şi activităţi de cercetare în domeniul conştiinţei umane în scopul susţinerii drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale oamenilor şi a valorilor vieţii.

Tema: Conştiinţa Vieţii

Perioada: 01.04.2019 – 30.06.2021

 

Conducerea

30.Martie.2019

……………………………………………………………………………………………………………………………..

 

ASOCIAŢIA CONŞTIINŢA VIEŢII   

       – educaţie pentru viaţă –   

 

                 CAMPANIA TIMP PENTRU VIAŢĂ

Asociaţia Conştiinţa Vieţii desfăşoară, în perioada 2019 – 2021, campanii de conştientizare denumite generic Timp pentru Viaţă.

Persoanele şi instituţiile interesate pot obţine informaţii despre atelierele noastre şi se pot înscrie la adresa de e-mail: eusuntconstiinta@gmail.com

Nu se percepe taxă de participare.

Vă aşteptăm cu drag!

 

Conducerea

24.Februarie.2019

………………………………………………………………………………………………

Asociaţia Conştiinţa Vieţii este persoană juridică de drept privat cu scop nepatrimonial, independentă, organizată potrivit Legii nr. 246/2005.

 

SCOPUL ASOCIAŢIEI CONŞTIINŢA VIEŢII ESTE RIDICAREA STANDARDULUI DE VIAŢĂ AL OAMENILOR

Promovarea stării de bine, optimizare personală, de studiu şi profesională a minorilor şi adulţilor.

Dezvoltarea personală a tuturor categoriilor de persoane: atingerea unui nivel optim al dezvoltarii personale  prin identificarea si dezvoltarea capacitatilor si resurselor personale:  cunoasterea de sine, acceptarea de sine, perceperea sensului in viata,  autonomie, incredere, control si altele.

Promovarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale oamenilor.

Promovarea valorii fiinţei umane şi a vieţii în ansamblul ei.

 

ACTIVITĂŢILE ASOCIAŢIEI CONŞTIINŢA VIEŢII

1) Educaţie şi formare profesională continuă şi complementară în cazul persoanelor minore şi adulţilor;

2) Crearea şi implementarea de programe de mentorat şi dezvoltare personală;

3) Organizarea de cursuri, seminare, conferinţe, workshopuri, dezbateri publice, mese rotunde pentru persoanele din categoria minori şi adulţi în scopul îmbuntătăţirii calităţii vieţii acestora, potrivit legii;

4) Acordarea de consiliere şi consultanţă minorilor şi adulţilor în domeniul optimizării stării de bine general a acestora, potrivit legii;

5) Dezvoltarea de programe proprii şi în regim de parteneriat cu autorităţi publice şi private din tară şi din străinătate;

6) Dezvoltarea unor activităţi  economice proprii în vederea autofinanţării;

7) Realizarea şi editarea de cărti, publicaţii periodice, pliante, afişe, broşuri, programe informatice şi alte materiale informative;

8) Prezentarea şi oferirea de cursuri (atat online, cât şi faţă în faţă), articole, instrumente de învătare, cursuri pentru categoriile de persoane minore şi adulte;

9) Alte activităţi prevăzute de lege, potrivit scopului asociaţiei;

10) Derularea de acţiuni şi campanii în domeniul educaţiei integrative, care să conducă la dezvoltarea valorii fiinţei umane, a respectului faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor, a demnităţii umane, a protejării mediului înconjurător şi a vieţii în ansamblul ei;

11) Activităţi în scopul susţinerii prevederilor Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului adoptată de Organizaţia Naţiunilor Unite la date de 10 decembrie 1948;

12) Realizarea de studii şi activităţi de cercetare în domeniul conştiinţei.

  

ASOCIAŢIA CONŞTIINŢA VIEŢII are sediul în Bucureşti, România.

Este înscrisă în registrul special al asociaţiilor şi fundaţiilor aflat în păstrare la grefa Judecătoriei, Partea A, Secţiunea I sub nr. 18/20.02.2015, are Cod de Înregistrare Fiscală 34175651 şi Cont bancar nr. RO53RNCB 0072 1536 8297 0001 deschis la BCR Sucursala Sector 1 Bucureşti.

E-mail: : eusuntconstiinta@gmail.com

 

Asociaţia poate deschide filiale şi în alte localităţi sau judeţe din tară sau în străinătate; poate stabili legături de colaborare cu organizaţii similare sau poate intra în uniuni sau federaţii, cu alte instituţii şi persoane juridice sau fizice din ţară şi din străinătate, pentru îndeplinirea scopului propus.

 

 

Patrimoniul asociaţiei este alcătuit din:

  1. cotizaţii, donaţii, finanţări, resurse obţinute de la bugetul de stat şi/sau de la bugetele locale, sponsorizări, moşteniri;
  2. activităţi economice proprii în măsură în care acestea sunt în concordanţă cu scopul asociaţiei.
  3. înfiinţarea de societăţi comerciale. Dividendele obţinute de asociaţie din activităţile acestor societăţi comerciale, daca nu se reinvestesc în aceleaşi societăţi comerciale, se folosesc obligatoriu pentru realizarea scopului asociaţiei.
  4. alte venituri prevăzute de lege.

24.Februarie.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

Top